Ga terug naar alle nieuwsberichten

Netwerken in het kwadraat

150 professionals en honderden mbo-studenten van ROC A12 Technova en Aeres MBO ontmoetten elkaar tijdens Bigday in regio FoodValley op 18 april jl. Ze gingen in gesprek met elkaar voor maximale kansen straks op de arbeidsmarkt. Voorafgaand leerden de studenten netwerken, volgden ze workshops, zochten ze kansen in elkaars netwerk en bezochten zij werkgevers voor een netwerkgesprek. Vele werkgevers openden hun deuren voor de studenten en ontvingen het predicaatbord ‘Fantastisch FoodValley bedrijf voor jongeren’.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW VeluweVallei heeft het project van meet af aan omarmd. Herald Immink: “Het bedrijfsleven krijgt de kans om heel gericht en in een kort tijdsbestek kennis te maken met het MBO. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! En op Bigday komt die toekomst letterlijk even binnen bij heel veel bedrijven in de regio om een netwerkgesprek te voeren.’’

Alle gemeenten in de regio FoodValley werkten samen in dit project met opleiders en werkgeversorganisaties. Wethouder Weijland uit Ede sloot het ochtendgedeelte voor opleiders, overheidsorganisaties en werkgevers af: “We hebben een sterke arbeidsmarktregio. Voor studenten is kiezen belangrijk. Mooi dat deze dag zo enthousiast wordt ontvangen ook door het bedrijfsleven. Starten met elkaar leren kennen, letterlijk bij elkaar over de vloer komen ‘op netwerkgesprek’ en een inspirerend gesprek (leren) voeren, is een goede stap naar meer aansluiting tussen werkgevers en het MBO.”

Nog niet voor alle studenten is netwerken een vanzelfsprekendheid. Studente Femke Rops verteld: ‘’Er is echt nog een afstand tussen het bedrijfsleven en de studenten, dus het is nuttig dat Bigday een zetje geeft en ons helpt. De stap wordt zo veel kleiner. Niet alleen van ons naar het bedrijfsleven maar ook andersom. Mooi om de handen ineen te slaan.’’ 

Bigday FoodValley regio is georganiseerd in opdracht van ROC A12 Technova, Aeres MBO, werkgeversorganisaties VNO-NCW Veluwevallei, Werkgeversservicepunt FoodValley (WSP), Federatie Ondernemersverenigingen (FOV) en de gemeenten Barneveld, Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. 


Gepubliceerd op: 22 April 2018