Ga terug naar alle nieuwsberichten

Nieuw platform Verduurzaming Industrie

De industrie staat voor een grote uitdaging: samen moet er 49% minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 gerealiseerd worden in 2030. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar? En wat zijn de technische mogelijkheden? Op het platform Verduurzaming Industrie vinden ondernemers informatie, kennis en oplossingen. Ook staat er een expertteam klaar voor het beantwoorden van vragen.

Om de ondernemers uit de industrie te ondersteunen tijdens de overgang naar schone energie is het platform www.verduurzamingindustrie.nl gelanceerd. Ondernemers vinden hier op één plek alle relevante informatie die nodig is om hun organisatie te verduurzamen en de juiste samenwerkingspartners om CO2-uitstoot te verminderen.
Het platform is voor en door de industrie opgezet. De verzamelde kennis en informatie komt van ondernemers en zal de komende jaren steeds meer uitbreiden. Er staat ook een team van experts klaar om prangende vragen te beantwoorden. Dit team bestaat uit adviseurs van RVO, VEMW en netwerkpartner FedEc. “Er is al veel hulp en kennis beschikbaar voor de industrie, maar we merken dat de beschikbare informatie vaak versnipperd is,” zegt Gertjan Lankhorst, voorzitter van VEMW. “Hierdoor is het voor ondernemers lastig om de juiste keuze te maken. Met het platform Verduurzaming Industrie willen we de informatie op een overzichtelijke manier beschikbaar stellen.”

Meer weten

Bezoek het nieuwe Kennisplatform: verduurzamingindustrie.nl.

Bron en afbeelding: RVO


Gepubliceerd op: 21 Oktober 2020