Ga terug naar alle nieuwsberichten

Nieuw: SDG’s opgenomen in aanbesteding

Duurzaam aanbesteden is op zich niet nieuw in de provincie Overijssel. Eerder daagden de gemeenten Enschede en Losser drankenaanbieders al uit om met oplossingen te komen voor een circulaire drankenvoorziening. Velen volgden, waarbij volgens de Rapid Circular Contracting (RCC) methode wordt gewerkt. Deze methode stimuleert innovatiegericht inkopen vanuit circulaire ambities.  

Afgelopen najaar ging de Provincie Overijssel een stap verder en zette de SDG-aanbesteding in de markt, die is gebaseerd op de innovatieve aanbestedingsmethodiek ‘Rapid Impact Contracting’ (RIC). Organisatieadviesbureau KplusV ontwikkelde deze methode, die procesmatig werd begeleid door het Shared Service Center ONS.

De nieuwe methode waarin de zeventien mondiale werelddoelen zijn geïntegreerd, is vernieuwend ten opzichte van alle andere methodes. “De provincie Overijssel besteedt hiermee geen volledig uitgewerkte oplossing aan, maar daagt marktpartijen uit om samen met hun (keten)partners op een zo transparant mogelijke wijze de meest ideale oplossing aan te bieden”, legt Erick Wuestman, adviseur circulaire economie bij KplusV, uit.

Lees meer


Gepubliceerd op: 23 September 2019