Ga terug naar alle nieuwsberichten

Nieuwe leasefietsenregeling

Meer bewegen, gezonder leven en minder in de file staan. En als ondernemer wilt u natuurlijk ook slimmer met juwgeld omgaan en uw medewerkers nog beter aan u binden. Ook als u 2020 niet met (deze) goede voornemens bent begonnen, kunt u hier wel mee aan de slag! Dankzij de nieuwe leasefietsregeling die op 1 januari van kracht is geworden, wordt het bijvoorbeeld een stuk makkelijker om een (dure) speed pedelec te gaan gebruiken. Dit soort snelle fietsen is ideaal om de wat grotere woon-werkafstanden af te leggen. Dus: minder in de file staan en meer bewegen – terwijl je per kilometer minder kwijt bent dan aan een auto. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn…. en misschien is dat het ook wel, want de nieuwe leasefietsenregeling is niet voor iedereen de passende oplossing.

De leasefietsregeling kan bijvoorbeeld niet gecombineerd worden met een kilometervergoeding voor de dagelijkse fietskilometers. Werknemers kunnen dus geen aanspraak doen op allebei de regelingen. Bekijk dus vooraf per geval goed, wat voor uw medewerkers op de lange termijn het gunstigst uitpakt! 

Om dit en andere zaken te verduidelijken, hebben we een aantal informatieve pdf’s op een rijtje gezet en ook via deze link is informatie te vinden.

Gebruik dit om te bepalen waar u als organisatie op in wilt zetten en vraag bijvoorbeeld advies aan uw fiscaal adviseur. 


Gepubliceerd op: 12 Januari 2020