Ga terug naar alle nieuwsberichten

Oekraïnse vluchtelingen laten werken

Met de toenemende hoeveelheid Oekraïense vluchtelingen die naar Nederland – en dus ook naar Veenendaal – komen, bereikt zowel de BOV als gemeente Veenendaal steeds vaker de vraag vanuit ondernemers hoe zij deze mensen aan het werk kunnen helpen

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om mensen vanuit Oekraïne voor u te laten werken. Voor Oekraïners geldt op dit moment namelijk dat zij alleen mogen werken, wanneer de werkgever in het bezit is van een werkvergunning. Het kabinet heeft aangegeven de wetgeving hierop te willen aanpassen, zodat het mogelijk wordt dat vluchtelingen zonder tewerkstelling aan het werk kunnen.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de toegang tot de arbeidsmarkt tijdelijk te verruimen. Het streven is dat dit per 1 april het geval zal zijn. Dat geldt ook voor het inrichten van de processen er omheen voor zowel werkgevers als werknemers.

Heeft u vragen of wilt u zich alvast melden als werkgever of werknemer? Dan kunt u het mailadres vluchtelingen-oekraine@veenendaal.nl  gebruiken. Ook wanneer u onverhoopt al mensen aan het werk heeft geholpen, willen wij u vragen contact op te nemen via vluchtelingen-oekraine@veenendaal.nl zodat u nader kan worden geïnformeerd.

Op Opvang van Oekraïners in Nederland | Russische inval in Oekraïne | Rijksoverheid.nl vindt u meer informatie.

Gemeente Veenendaal           Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal


Gepubliceerd op: 23 Maart 2022