Ga terug naar alle nieuwsberichten

Ondernemersschool voor 20 starters

In september gaat Ondernemersschool Veenendaal van start. Samen met Qredits organiseert de gemeente deze basiscursus ondernemerschap. Ken je iemand met serieuze plannen voor het starten van een bedrijf? Tip hem of haar dan; de werving van deelnemers is deze week van start gegaan.

Als één van de activiteiten voor startende ondernemers organiseert de gemeente Veenendaal samen met Qredits de Ondernemersschool Veenendaal. De cursus bestaat uit tien avonden waarin de deelnemers worden klaargestoomd om de eerste stappen naar het ondernemerschap te zetten. Naast het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden, schrijven de deelnemers in tien weken tijd hun eigen ondernemingsplan. De cursus wordt verzorgd door een vaste docent van Qredits en enkele gastdocenten. Verder wordt gebruik gemaakt van E-learning en een ondersteunend lesboek. Ook zal Janine Versteeg van het jonge Veenendaalse bedrijf SAM Assistants een gastles verzorgen.

Deelnemers
De cursus is bedoeld voor startende ondernemers uit Veenendaal, met name jongeren, die concrete plannen hebben om in Veenendaal te ondernemen. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Deelname is gratis maar niet vrijblijvend: er wordt € 100 borg gevraagd. Bij deelname aan alle tien de lessen krijgen deelnemers de borg terug.

Initiatief van Qredits
De Ondernemersschool is een initiatief van Qredits Microfinanciering Nederland. Qredits is in 2009 gestart als alternatieve kredietverstrekker voor het MKB en biedt coaching en opleiding aan voor startende en bestaande ondernemers. Ze zijn in 2013 gestart met de Ondernemersschool om scholieren en studenten in een vroeg stadium bewust te maken van ondernemerschap. Dit bleek zo’n succes dat ze het programma sinds 2016 ook aan volwassenen aanbieden. Deelnemers beoordelen de Ondernemersschool gemiddeld met een 8.

Praktische info
De cursus bestaat uit 10 donderdagen van 19.00 tot 22.00 uur. De eerste avond is op donderdag 6 september 2018. De cursus vindt plaats in de cursusruimte van het gemeentehuis. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.qredits.nl/academy/ondernemersschool. Vul bij het aanmelden de kortingscode ONDSCHOOL-VN7L-X6QD in om 100% korting te ontvangen.


Gepubliceerd op: 22 Juni 2018