Ga terug naar alle nieuwsberichten

Onderwerpen Verkiezingsdebat donderdag

De bedrijventerreinen hebben geen uitbreidingsmogelijkheden, maar er moeten wel meer banen komen. Er moet dan ook een absolute stop komen op de vervanging van bedrijven door woningen. Daarnaast moet Veenendaal ruimte voor nieuwe bedrijventerreinen claimen bij de buurgemeenten.

De bedrijventerreinen zijn deels verouderd. Om aantrekkelijk te blijven moet sterk geïnvesteerd worden in ‘werklandschappen voor de toekomst’. De gemeente stelt hiervoor de komende vier jaar een fonds van € 10 mln ter beschikking om i.s.m. met het bedrijfsleven en de provincie een vernieuwingsslag te maken.

Verduurzaming heeft voor de politiek de hoogste prioriteit maar is voor bedrijven lastig (zie o.a. netcapaciteit). De aanpassing van de ambitie Energieneutraal 2050 i.p.v. 2035 is al realistischer. De nieuwe coalitie moet op de rem gaan staan, Veenendaal hoeft niet voorop te lopen.

De huidige coalitie is volgens zichzelf ondernemersgezind. Toch ervaart de BOV niet altijd de gewenste medewerking vanuit het gemeentehuis. Het is dan ook tijd voor een andere coalitie om de economie van Veenendaal echt verder te versterken.

Dit zijn de vier stellingen waarover a.s. donderdag de Veenendaalse politieke parttijen met elkaar in debat gaan. Meld u NU aan dan ontvangt u tijdig de link en kunt u het debat via livestream volgen. U kunt ook via de chat vragen stellen. Het debat begint donderdag om 16 uur.


Gepubliceerd op: 7 Maart 2022