Ga terug naar alle nieuwsberichten

Optimistische gastspreker Charles Groenhuijsen

Hij is vooral bekend als NOS-correspondent in Amerika en afgelopen week was hij onze gastspreker: Charles Groenhuijsen. In de volle zaal bij Residence Rhenen bleek dat Groenhuijsen zich had goed voorbereid, door uitgebreid in te gaan op de ligging van Veenendaal in de Foodvalley. Hij hield de ondernemers voor hoe belangrijk wereldwijd de Foodvalley is: ‘Lees het artikel er maar op na in het toonaangevende magazine National Geographic ‘Hoe Nederland de wereld voedt’.  In Amerika zijn ze stikjaloers hoe wij in dit kleine landje grote resultaten boeken door samen te werken, want dat kennen zij daar niet.’

Aan de hand van diverse cijfers toonde Groenhuijsen verder aan waarom we blij moeten zijn dat we in deze tijd leven: ‘Er waren nog nooit zoveel landen met een democratie, we worden steeds ouder in een steeds beter gezondheid en nooit eerder is innovatie zo veelomvattend geweest en zo snel gegaan.’ Tijdens zijn boeiende betoog kwamen in hoog tempo veel voorbeelden van innovatie voorbij en hoe die ons leven gemakkelijker en leuker maken. Zijn nieuwste boek heet dan ook ‘Optimisten hebben de hele wereld’ en daar werden 10- exemplaren van verloot onder de aanwezigen.

De nieuwe BOV-voorzitter Gerrit Valkenburg bedankte Groenhuijsen door hem een kistje met plaatselijke en Fairtrade producten mee te geven van Veenendaal4Fair.

U vindt de foto’s hier.


Gepubliceerd op: 13 April 2019