Ga terug naar alle nieuwsberichten

Rondweg Oost: verbreding met oog voor leefbaarheid

Reconstructie van de Rondweg-Oost Veenendaal, een belangrijk verkeersknelpunt in de provincie Utrecht, is een flinke stap dichterbij gekomen. Met het oog op de leefbaarheid wordt de tot twee maal twee rijstroken te verbreden Rondweg-Oost ingericht als een stedelijke weg met een maximum snelheid van 70 km per uur.

Dat voorstel doen Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten. Daarmee doen zij recht aan een motie van de Staten om bij de uitwerking van de plannen voor de Rondweg-Oost ook verlaging van de maximumsnelheid te onderzoeken. Het voorstel volgt ook een advies van de gemeente Veenendaal over inpassing van de weg. Ook onder omwonenden bestaat er steun voor de snelheidsverlaging, zo werd duidelijk tijdens recente inwonersavonden over dezelfde vraag.

DOORSTROMING Afgelopen zomer stemden Provinciale Staten reeds in met een voorkeursvariant waarin de weg tot twee maal twee rijstroken werd verbreed. Die variant hield ook de aanleg van een ongelijkvloerse kruising met de Prins Clauslaan in. 

(Foto: Jeroen Bos Photography)

Lees meer


Gepubliceerd op: 10 Januari 2019