Ga terug naar alle nieuwsberichten

Sfeervol en boeiend FairTrade ontbijt

Ruim 20 ondernemers genoten onlangs van een uitstekend ontbijt, verzorgd door Fair Food & More. Gastheer Kees Verrips van Imkerij de Werkbij boeide de aanwezigen met zijn grote kennis op het gebied van honingproducten. Tevens wees hij op het grote belang van biodiversiteit. Insecten, waaronder in belangrijke mate bijen, zijn nodig om het stuifmeel van de ene bloem naar de andere te brengen. Veel voedselgewassen en planten kunnen zich daarna pas voortplanten of vruchten krijgen. Bestuiving is nodig voor meer dan 75% van onze voedselgewassen, vooral groenten en fruit. 

Het zaaien van bloemenranden langs weilanden kan in belangrijke mate bijdragen aan het vergroten van die biodiversiteit. Daarom is de Imkerij het concept Boer de Bij gestart. Tijdens het ontbijt tekende Wim van Silfhout namens VST. Telecom als eerste in, om het inzaaien van diverse vierkante meters te sponsoren. 

Het ontbijt bestond uit een combinatie van lokale, regionale producten en FairTrade producten. Bij de rijdende espressobar van Fier Koffie en Thee was uitsstekende FairTrade koffie verkrijgbaar. Zowel Imkerij de Werkbij als Fair Food & More maken gebruik van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het ontbijt was dan ook een inspirerend voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 

De foto’s vindt u hier. en meer informatie over Boer de Bij staat in de bijlagen. 


Gepubliceerd op: 12 November 2019