Ga terug naar alle nieuwsberichten

Steun voor partijen Valleihopper

De gemeenten van Regio Foodvalley en provincie Gelderland gaan de taxibedrijven, die voor Valleihopper rijden, financieel steunen. Dit steunplan zorgt ervoor dat de taxibedrijven niet failliet gaan en dat de Valleihopper na de crisis weer hetzelfde vervoer en dezelfde service kan aanbieden.

Regio Foodvalley heeft namens de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen en provincie Gelderland een steunplan opgesteld om de taxibedrijven, die voor Valleihopper rijden financieel tegemoet te komen.

Invloed coronacrisis
De omzet van deze bedrijven is als gevolg van de coronacrisis enorm teruggelopen. Deze is momenteel nog ongeveer 5% van de omzet voor de coronacrisis. Normaal worden er op een doordeweekse dag ongeveer 800 ritten gereden met het Vraag Afhankelijk Vervoer van Valleihopper. Nu zijn dat nu ongeveer 70 ritten per dag. De uitvoeringen van het leerlingenvervoer van Valleihopper lag aan het begin van de crisis vrijwel helemaal stil. Nu maken er nog zo’n 30 leerlingen gebruik van het vervoer. Normaal zijn dat er ongeveer 1.000 leerlingen op een dag.

De taxibedrijven die voor de Valleihopper rijden, komen voor dit vervoer niet in aanmerking voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW). De NOW is bedoeld voor commerciële activiteiten, die niet met publiek geld worden gefinancierd. Omdat het vervoer van Valleihopper gefinancierd wordt vanuit de middelen van de acht deelnemende gemeenten en de provincie Gelderland, is de steun van NOW niet van toepassing.

Lees meer

Foto: Valleihopper.nl


Gepubliceerd op: 8 April 2020