Ga terug naar alle nieuwsberichten

Studiereis naar Östergötland

Op 12, 13 en 14 juni heeft een triple-helix delegatie uit de Regio Foodvalley een bezoek gebracht aan de Zweedse regio Östergötland. Deze delegatie bestond uit partners uit het onderwijs, ondernemers en overheid. Östergötland heeft net als Regio Foodvalley een focus op agrifood, veel aandacht voor innovatie en een groeiende samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers. Vanuit de BOV gingen voorzitter Gerrit Valkenburg en vicevoozitter Wim Werkman mee. 

Doel
Het doel van het bezoek aan Östergötland is onder andere om informatie en inspiratie op te doen over de samenwerking triple helix verband en in de gezamenlijke projecten. Maar anderzijds ook om de contacten tussen de organisaties onderling te leggen, met als bedoeling dat dat internationale samenwerkingsprojecten oplevert. Östergötland zet zich net als Regio Foodvalley hoog in op innovatie, op voeding en gezondheid en op de kruisbestuiving agro-ICT. Door in Brussel gezamenlijk deze thema’s onder de aandacht te brengen, wordt het makkelijker om Europese subsidies voor onze projecten te krijgen.

Samenwerking
De samenwerkingsgebieden tussen beide regio’s liggen bij de verschillende onderwerpen. Drie concrete voorbeelden zijn uitgelicht.

Lees meer


Gepubliceerd op: 2 Juli 2019