Ga terug naar alle nieuwsberichten

Subsidieregeling stimuleren leercultuur

Provincie Gelderland heeft sinds 1 augustus een nieuwe subsidieregeling gericht op het stimuleren van leercultuur bij organisaties.

Deze regeling is laagdrempelig en kan aangevraagd worden door Het MKB (50 t/m 250 medewerkers), onderwijsinstellingen en gemeenten, allen met een ondernemingsraad.

U kunt subsidie aanvragen voor activiteiten die bijdragen aan sociale innovatie. Bij innovatie denken we snel aan technologische innovatie, maar sociale innovatie is nodig om dit te laten werken. Nieuwe technieken vragen nieuwe vaardigheden. Door slimmer (samen) te werken en het werk beter te organiseren kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen en daarin blijven leren en ontwikkelen.

Voorbeelden van sociale innovatie zijn het werken in zelfsturende teams, werken met flexibele werktijden en het ontwikkelen van een leercultuur. We willen de dialoog versterken tussen werkgever en werknemer. Een ander voorbeeld is het trainen van de ‘21st century skills’ van medewerkers.

Als u overweegt een plan in te dienen dan dient u eerst een afspraak te maken voor een gesprek. U leest er hier alles over. 


Gepubliceerd op: 5 September 2019