Ga terug naar alle nieuwsberichten

Subsidies en financieringen energiebesparing

Enkele tientalen ondernemers die het Energieconvenant ondertekenden, lieten zich op 20 maart bijpraten over de mogelijkheden voor financieringen en subsidies. Met onder andere deze bijeenkomst ondersteunen gemeente Veenendaal en de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) de ondernemers die concreet stappen gaan ondernemen om enerzijds hun energieverbruik terug te dringen en anderzijds energie duurzaam op te wekken.

Na het welkom door Anne Westhoff van de gemeente en René van Holsteijn namens de BOV, vertelde Roy Ellenbroek over de twee soorten financieringen die het Energiefonds Utrecht verstrekt. Zij helpen iedere organisatie met een KvK-nummer niet alleen met aantrekkelijke leningen maar ook met kennis en ervaring. ‘Wij financieren het verduurzamen van het energieverbruik, maar doe vooral in het beginstadium al een beroep op onze kennis op dit gebied.’

Maurice van der Hulst lichtte namens Dynova een aantal subsidiemogelijkheden toe. Zo bedraagt de fiscale aftrek voor investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie via de EIA, de Energie InvesteringsAftrek, maar liefst 45%. Meer voorbeelden passeerden de revue tijdens zijn presentatie, die werd gevolgd door een rondleiding bij gastheer Techtron. Rob Stoffer en zijn collega’s lieten zien hoe zij hun pand energiezuinig hebben gemaakt en hoe zij zaken als licht en klimaat digitaal bedienen en monitoren. Na deze interessante praktijkvoorbeelden liet iedereen zich een hapje en drankje goed smaken. Meer informatie is te vinden op www.boveenendaal.nl/energieconvenant . Meer Veenendaalse ondernemers zijn welkom om ook – net als ruim honderd ondernemers al gedaan hebben – het Energieconvenant te ondertekenen en te profiteren van de hulp van Energiemanager Laurens Wiersma.


Gepubliceerd op: 27 Maart 2019