Ga terug naar alle nieuwsberichten

Succesvolle start Werkplaats Meetbaarheid Circulariteit

Op 17 juli vond op de valreep voor de zomervakantie de startbijeenkomst plaats van de werkplaats Meetbaarheid Circulariteit. Centraal in de werkplaats staat de vraag hoe circulariteit meetbaar te maken is. De doelstelling van deze werkplaats is om een objectieve (voortgangs)rapportage te ontwikkelen waarin circulariteit meetbaar is, met relevante informatie, inspirerend en uitdagend.

Tijdens de sessie zelf hebben de circa 20 deelnemers in groepen nagedacht over waar een goed instrument volgens hen aan zou moeten voldoen. Uit de discussie die hierop volgde bleek dat er nog veel onduidelijkheid en verschillen zitten in opvattingen over wat een goed instrument is. Waar voor sommigen de kracht ligt in het makkelijk, snel en goedkoop kunnen rapporteren, ligt de kracht volgens anderen weer bij het ontwikkelen van één universele indicator die sector overstijgend is.

In de komende weken wordt de input die bij de eerste werkplaats is opgehaald verwerkt. Er zal een aanpak worden vormgegeven en in gezamenlijkheid zullen de vervolgstappen worden bepaald.

Nieuwsgierig naar de mate van circulariteit van uw eigen bedrijfsvoering? Sluit dan aan bij de tweede werkplaats op donderdag 31 oktober 2019. Meld u aan door te mailen naar secretariaat@regiofoodvalleycirculair.nl 


Gepubliceerd op: 9 September 2019