Ga terug naar alle nieuwsberichten

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de Kabinetsmaatregelen rond het coronavirus? Lijdt u schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen.

De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofdactiviteit overeenkomt met een van de vastgestelde SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en de code geeft aan wat de hoofdactiviteit van een bedrijf is. De SBI-code bestaat uit 4 of 5 cijfers. Uw bedrijf moet op 15 maart 2020 met deze hoofdactiviteit ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK.

U kunt onderaan deze pagina uw KvK-nummer invullen om te kijken welke SBI-code bij uw bedrijf hoort. Let op: Dit weekend is besloten dat ook bepaalde groepen ondernemers in de non-food, zoals winkeliers, de tegemoetkoming kunnen aanvragen. Dit is momenteel nog NIET verwerkt in de lijst, maar dit zal zo spoedig mogelijk (in de loop van vandaag) gebeuren.

Deze eenmalige vergoeding is een gift, maar hier zal achteraf zeker controle op uitgevoerd worden. Lees daarom de voorwaarden goed door.

Hoe u deze tegemoetkoming aanvraagt leest u HIER.  

Lees ook dit artikel voor meer informatie.


Gepubliceerd op: 30 Maart 2020