Ga terug naar alle nieuwsberichten

Tom Coronel: doorzetten, doorzetten, doorzetten!

Hij noemt zichzelf een avonturier, maar wel eentje met richting. Hoe een gepassioneerde autocoureur in 2011 verkozen werd tot e-commerce ondernemer van het jaar vertelde Tom Coronel tijdens de lunchbijeenkomst van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV).

In de volle zaal van Residence Rhenen genoten 120 ondernemers van zijn boeiende verhaal, waar Coronel het publiek moeiteloos bij betrok. Met vaart en humor toonde hij in levende lijve dat je als ondernemer een bepaalde drive moet hebben. Toch zullen weinigen zó competitief zijn als Tom en zijn tweelingbroer Tim: ze maken van alles een wedstrijd inclusief de rit naar het vakantieadres. ‘Daardoor trekken we elkaar wel naar een hoger level.’

Met de constatering dat de invloed van de coureur op de uiteindelijk prestatie maar 5% is, trok hij moeiteloos de vergelijking met een bedrijf: ‘De ketting is zo sterk als de zwakste schakel, dus iedereen is even belangrijk in een team.’ In het zakenleven ging Coronel van e-tail naar retail: ‘Ik verkocht online televisies tot ik merkte dat de klanten een tv eerst wilde zien spelen en vergelijken met andere. Dus daarom hebben we naast de 4 webshops ook een grote fysieke winkel.’ Hij verkocht de winstgevende onderneming destijds aan Wehkamp en kreeg de zaak twee jaar geleden terug, maar nu met anderhalf miljoen verlies. Dit jaar draait hij bijna break-even: ‘Die zaak is toch mijn kindje, die laat ik door een ander niet om zeep helpen.’ Aan het eind van zijn boeiende en gepassioneerde verhaal deelde hij zijn tips met de aanwezigen: ‘Doe het anders dan anderen, heb de drang om te winnen, geef gas en laat je niet remmen door anderen.’ Onder luid applaus overhandigde BOV-voorzitter Wim Werkman een Veenendaal4Fair cadeaupakket aan Coronel met de woorden ‘Die geven we hier in Veenendaal alleen aan de beste sprekers’.

De foto’s staan op de website.


Gepubliceerd op: 27 Maart 2018