Ga terug naar alle nieuwsberichten

Tot 45% van investeringskosten aftrekken van fiscale winst

Investeert u in technieken die genoemd zijn in de Energielijst? U kunt dan via de Energie-investeringsaftrek (EIA) tot 45% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Zo ondersteunt het kabinet ondernemers die investeren in energiezuinige technieken.

Ieder jaar wordt de Energielijst geactualiseerd. Ook voor 2021 zijn er nieuwe technieken toegevoegd aan de lijst en zijn de eisen van een aantal technieken scherper.

CO2-besparing bij ketenprocessen
Een belangrijke wijziging is de uitbreiding voor CO2-besparing bij ketenprocessen in de industrie. Wanneer over de gehele keten CO2 wordt bespaard, kan dit ook in aanmerking komen voor EIA-voordeel. En zonder dat er geïnvesteerd is in een specifieke maatregel van de Energielijst.

Koelinstallaties
Voor een groot aantal koelinstallaties zijn de voorwaarden uitgebreid of gewijzigd.

Langere levensduur LED-verlichting
LED-verlichting is een van de populairste maatregelen die waarvoor EIA wordt aangevraagd. De innovatie bij energiebesparende verlichting zit in de langere levensduur. Daarom kunt u in 2021 alleen EIA-voordeel krijgen voor lampen die een langere dan gemiddelde levensduur hebben. De eis voor energie-efficiëntie per vermogen wordt dus vervangen door een eis aan de levensduur.

Algemene code energiebesparing
Naast de specifieke technieken op de Energielijst is het ook mogelijk om…

Lees verder


Gepubliceerd op: 7 Januari 2021