Ga terug naar alle nieuwsberichten

‘Trek aan de bel bij de gemeente’

Ruim 600 zelfstandig ondernemers hebben in Veenendaal tot nog toe een beroep gedaan op de tijdelijke regeling voor inkomenssteun. Daarvan zijn ook al een aantal voorschotten uitbetaald,  aldus wethouder Dylan Lochtenberg.

In totaal zijn er sinds het begin van de coronacrisis op het Veenendaalse gemeentehuis 828 aanvragen binnengekomen voor de ‘Tozo’, oftewel de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Daarvan zijn er 602 uit Veenendaal zelf en de overige aanvragen uit Rhenen en Renswoude.

Deze tijdelijke regeling is bedoeld om zelfstandig ondernemers, onder wie zzp’ers, de hand te reiken als hun inkomsten door de coronacrisis zijn opgedroogd. Hun inkomen wordt maximaal drie maanden aangevuld als ze kunnen aantonen dat ze gedurende die tijd minder verdienen dan het sociaal minimum.

‘Trek aan de bel bij de gemeente’
Lochtenberg roept ondernemers op om als het nodig is ook aan de bel te trekken bij de gemeente. ,,We hebben de capaciteit en de mensen om dit af te handelen.” De Veenendaalse wethouder ziet dat veel ondernemers worstelen. 

,,Je ziet in sommige sectoren dat er zware klappen vallen. Als gemeente proberen we zo veel mogelijk te voorkomen dat bedrijven omvallen. Zo geven we bedrijven de kans om de betaling van sommige belastingheffingen, zoals de reclamebelasting, voor drie maanden uit te stellen.”

Lochtenberg meldt ook een lichte stijging in het aantal bijstandsuitkeringen. ,,En het aantal ww-uitkeringen begint wel op te lopen. Als dat doorzet, vrezen we een grotere toename van het aantal uitkeringen.”

Bron: de Gelderlander  Visual: Divosa.nl 


Gepubliceerd op: 28 April 2020