Ga terug naar alle nieuwsberichten

Triathlon 27 augustus 2022 – Rondweg Oost dicht

Op zaterdag 27 augustus a.s. wordt voor de 39e keer de Prins Petfoods Triathlon van Veenendaal georganiseerd door Stichting Triathlon Veenendaal (STV). Dat betekent dat de Rondweg Oost die dag afgesloten is van de rotonde aan de Cuneraweg tot aan de rotonde bij de Prins Clauslaan. Genoemd evenement speelt zich af op en rond het gebied van het sportpark De Groene Velden, aan de Wageningselaan en aan dit evenement nemen ± 1.000 atleten deel.

De triathlon bestaat uit drie onderdelen, te weten zwemmen, fietsen en lopen. Het zwemonderdeel vindt plaats in de Surfvijver; het fietsen op de Rondweg Oost en het lopen gaat over een parcours door het Stadspark en om de surfvijver.

Stichting Triathlon Veenendaal heeft bij de Gemeente Veenendaal en bij de Provincie Utrecht een aanvraag ingediend voor het afsluiten van de Rondweg Oost op zaterdag 27 augustus 2022 t.b.v. het fietsparcours.
De afsluiting is vanaf 07.00 uur tot ca. 18.00 uur en betreft het gedeelte vanaf de rotonde aan de Cuneraweg tot aan de rotonde bij het Prins Clauslaan.

De genoemde rotondes zijn deels geopend voor doorgaand verkeer, maar je kunt niet vanaf deze rotondes de Rondweg Oost op.

Natuurlijk beseffen wij als STV dat het afsluiten van de Rondweg Oost consequenties heeft voor de bedrijven, de aanwonende en doorgaand verkeer. STV wil dan graag in goed overleg en in goede harmonie met u ervoor zorg dragen dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van het afsluiten van de Rondweg Oost en dat wij het organiseren van de triathlon in Veenendaal kunnen continueren in de komende jaren.

In overleg met de Gemeente Veenendaal heeft STV een aantal omleidingsroutes gemaakt zodat het industrieterrein de Nijverkamp optimaal bereikbaar blijft. Op 27 augustus zullen de omleidingsroutes duidelijk aangegeven worden met officiële omleidingsborden en duidelijke informatie.

STV doet een beroep op u, als ondernemer en aanwonende, om in samenwerking met Gemeente Veenendaal, de Provincie Utrecht en onze organisatie deze triathlon goed te laten verlopen, zodat dit evenement de volgende jaren gecontinueerd kan worden en niet verloren gaat voor Veenendaal.
De STV vraagt u het volgende:
● Licht uw relaties en bezoekers zoveel mogelijk vooraf in.
● Lees de omleidingsroutes goed door (zie bijlage).
● Uw vragen kunt u sturen naar: voorzitter@triathlonveenendaal.nl
Enorm bedankt voor uw medewerking!

Stichting Triathlon Veenendaal


Gepubliceerd op: 17 Juni 2022