Ga terug naar alle nieuwsberichten

Tweede editie Info Support Game Event

De inschrijving is geopend! Leerlingen van het Voortgezet Onderwijs in Veenendaal, Rhenen, Ede en Wageningen worden uitgenodigd voor een unieke IT Experience en 24-uurs LAN-party tijdens de Info Support Game Battle op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari in De Basiliek te Veenendaal.  

24-uurs Game competities en meer
Het 24-uurs event vindt plaats van 16.00 uur – 16.00 uur. Op vrijdag 23 februari om 17.30 uur wordt het event officieel geopend door wethouder Marco Verloop van Economische Zaken. Tijdens het event worden onder andere de games Rocket League, Minecraft en League of Legends in competitie gespeeld. Daarnaast is mogelijk om onderling andere games te spelen. En dat is niet alles! Er is meer te beleven tijdens de 24-uur.

Gamen, ervaren en kennismaken
Naast de game competities is er een New Technology Experience waar zowel jongeren als ouders, vriendjes en vriendinnetjes kennismaken met coole activiteiten zoals Built de Robot, War of the Tanks, Hack the Minecraft nog veel meer. Net als vorig jaar wordt de presentatie verzorgd door Teun van Aarden. De radioshow, het licht en geluid worden verzorgd door ROCA12, met als hoogtepunt een spetterende lasershow!

Een geweldige IT-Experience en Game Battle voor de jeugd
‘Als organisatie hebben we een gemeenschappelijk belang: de jeugd een geweldige IT-Experience en Game Battle bezorgen en tegelijk enthousiast maken voor een opleiding en carrière in de ICT’, vertelt Rineke Sloetjes, projectmanager Info Support Game Battle. ‘En daarnaast is het ook voor (groot)ouders, vriendjes en vriendinnetjes van de jeugd interessant om te komen kijken. Er is meer te zien dan alleen het gamen. Zo heeft Info Support als grootste ICT-werkgever van Veenendaal dit jaar de Navigate you War of the Tanks, een unieke beleving! Verder is er virtual reality, een Hackaton en een Patch wedstrijd. We hebben een prachtige samenwerking opgebouwd met onze partners: Info Support, CHE, SforSoftware, BIT, One4marketing, Carthago ICT, Hillstar, Gemeente Veenendaal, Icr3ate, ROC A12, Knooppunt Techniek en de deelnemende middelbare scholen.’

Game Battle nu onderdeel van ICT Valley
Het game event is onderdeel geworden van de activiteiten van ICT Valley. ICT Valley heeft tot taak de verbindende factor te zijn van de ICT (gerelateerde) bedrijven in de FoodValley en organiseert diverse events voor betrokkenen en de leden. Het Game Battle event hieraan toegevoegd. Gerrit Valkenburg, secretaris van ICT Valley geeft aan: ‘’Jongeren interesseren voor een carrière in de ICT is heel belangrijk. Goed personeel hebben wij hard nodig in onze branche en in een vroeg stadium het enthousiasme aanwakkeren is daar een uitstekende eerste stap in. Het event heeft in 2017 goed gescoord en wij bouwen dit event graag verder uit naar de regio FoodValley”.

Deelnemende Voortgezet Onderwijs scholen
Deelnemende scholen in het Voortgezet Onderwijs zijn: CSV, Ichthus College, CSV en Rembrandt College uit Veenendaal, Pantarijn uit Wageningen en Rhenen, Aeres, CSG ’t Streek, Pallas Athene, Marnix college, CHE, en ROCA12 uit Ede. Leerlingen van deze scholen melden zich aan via my.projectlan.nl/battle. Meer informatie is te vinden op Facebook en Instagram, onder de naam Infosupportgamebattle.


Gepubliceerd op: 23 Januari 2018