Ga terug naar alle nieuwsberichten

Uitvoeringsovereenkomst getekend

Onlangs ondertekenden gemeente Veenendaal en de Stichting Ondernemersfonds Veenendaal (SOV) de nieuwe Uitvoeringsovereenkomst. Hierin staan de afspraken met betrekking tot de reclamebelasting. die geheven wordt door de gemeente en via de SOV gebruikt wordt voor de gezamenlijke activiteiten op de bedrijventerreinen, zoals de collectieve beveiliging.

De gemeenteraad ontving de evaluatie Ondernemersfonds 2018 – 2022, waarin zaken aan de orde kwamen zoals: Wat is het doel van het fonds, de organisatie ervan, de financiering en natuurlijk de praktische resultaten. Onderdeel van de evaluatie zijn de resultaten van een enquête onder de ondernemers voor het Keurmerk Veilig Ondernemen, één van de belangrijkste activiteiten op de bedrijventerreinen. Deze verplichte enquête toont het draagvlak onder ondernemers aan.

Positief
De evaluatie laat zien dat het Ondernemersfonds bijdraagt aan diverse activiteiten van de gemeente en bijdraagt aan een sterke ondernemersorganisatie. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de gezamenlijke activiteiten van de ondernemers. Dat is een breed scala: van gezamenlijke inkoop tot nieuwe bewegwijzering op de bedrijventerreinen, de inzet van de parkmanager en van het zonnepanelenproject tot collectieve beveiliging.

Samenwerken
Wethouder Marco Verloop is blij met de ondertekening: “Het is van groot belang dat ondernemers gezamenlijk optrekken om hun bedrijventerreinen aantrekkelijk te houden voor zichzelf en hun werknemers, en voor nieuwe bedrijven en bezoekers. Wij zetten als gemeente in op toekomstbestendige bedrijventerreinen en hebben daarbij veel baat bij een goed georganiseerd bedrijfsleven.“ Ook de SOV-voorzitter – en tevens BOV-bestuurder – Michel van Westing is tevreden: ‘In de afgelopen jaren is de noodzaak van ons ondernemerscollectief steeds duidelijker geworden. Want bij veel uitdagingen die tegenwoordig op ondernemers afkomen, hebben ondernemers elkaar nodig!’

Op de foto van links naar rechts: BOV-voorzitter Gerrit Valkenburg, SOV-voorzitter Michel van Westing en Wethouder Economie Marco Verloop.


Gepubliceerd op: 13 Februari 2023