Ga terug naar alle nieuwsberichten

Veenendaal publiceert marktconsultatie voor aanpak gevel

De gemeente Veenendaal wil de gevel van het gemeentehuis laten opknappen. De bedoeling is dat de gevel niet alleen wordt gerenoveerd, maar ook energie opwekkend wordt gemaakt. Hiervoor heeft de gemeente afgelopen week een ‘leidraad marktconsultatie’ gepubliceerd.

Een deel van het Veenendaalse gemeentehuis gaat gerenoveerd worden. De witte gevelplaten zijn slecht en zijn hard toe aan vernieuwing. Deze opknapbeurt is een flinke klus. De gevel wordt onder andere beter geïsoleerd, er komen nieuwe ramen en kozijnen, en moet energie gaan opwekken.

Voor de gemeente is het daarom zaak om marktpartijen te vinden die klaar zijn voor een mooie, duurzame uitdaging. De gemeente heeft hiervoor een leidraad gepubliceerd op TenderNed. Dit is een document dat marktpartijen onder meer inzicht geeft in het project, het doel van de marktconsultatie, de kaders en voorwaarden, en het proces. 

Deelname en vervolg
Bedrijven kunnen meedoen aan de tender via TenderNed. Alle geïnteresseerde marktpartijen kunnen schriftelijk reageren op de vragen die de gemeente heeft gesteld. De gemeente bestudeert vervolgens de reacties en kiest een aantal marktpartijen om één-op-één gesprekken mee te voeren. De uitgenodigde marktpartijen komen hierbij afzonderlijk op gesprek om hun visie en ideeën toe te lichten. Deze gesprekken vinden plaats op 20 september.


Gepubliceerd op: 17 Augustus 2022