Ga terug naar alle nieuwsberichten

Voedselverspilling halveren in Regio Foodvalley

(Bedrijfs)restaurants, producenten, verwerking, tussenhandel en supermarkten verspillen jaarlijks zo’n € 2,5 miljard aan voedsel. In huishoudens gaat elk jaar nog eens voor zo’n € 1,7 miljard aan voedsel in de prullenbak. Voedselverspilling is dus een flinke verspilling van geld en arbeid. Maar ook is het verantwoordelijk voor 6% van de totale uitstoot van broeikasgassen door menselijke activiteit in Europa. Daar kunt u wat aan doen. 

In Regio Foodvalley werken we samen tegen voedselverspilling. Dat doen we met bedrijven en andere ketenpartijen, gemeenten, onderwijsinstellingen zoals de WUR, maar ook met het Voedingscentrum en de landelijke Stichting Samen Tegen Voedselverspilling die streeft naar 50% minder verspilling in 2030. Doet u ook mee?

Lees meer


Gepubliceerd op: 8 September 2020