Ga terug naar alle nieuwsberichten

Voor elke vernieuwing een subsidie

Van het oplossen van het wereldvoedselprobleem tot het opleiden van je medewerkers: voor vrijwel iedere vernieuwing is subsidie te behalen. Dat was de belangrijke boodschap die Rob Jacobs van Dynova meegaf aan de deelnemers van de workshop Subsidies van de BOV Business School.

Nadat Linda Lex namens de commissie BOV Business School de workshop geopend had, nam Willem Kuijsten de deelnemers mee in de boeiende wereld van algenkweek. Zijn bedrijf Phycom bouwt inmiddels de tweede productielocatie in Veenendaal. Als disruptieve innovator kon hij een beroep doen op subsidies.

Nu hoeft vernieuwing zeker niet altijd zo spectaculair te zijn, betoogde daarna Rob Jacobs. Met Dynova begeleidt hij al vele jaren allerlei ondernemers bij het vinden van de juiste subsidie uit de circa 3000 regelingen in Nederland en de EU. ‘Je krijgt het natuurlijk niet zomaar. Voor iedere subsidie moet je onderbouwing en/of verantwoording afleggen. Wij kunnen niet alleen de weg wijzen naar de meest geschikte subsidie, maar ook de ondernemer tijdens het hele project begeleiden, zodat ze aan de gestelde voorwaarden blijven voldoen,’ aldus Jacobs. Met diverse boeiende praktijkvoorbeelden gaf hij een klein inkijkje in de omvangrijke wereld van subsidies.

De workshop werd – geheel coronaproof – gehouden bij Van der Valk hotel Veenendaal. Praktisch alle aanwezige ondernemers waren na afloop tevreden tot zeer tevreden over deze workshop.


Gepubliceerd op: 12 Oktober 2020