Ga terug naar alle nieuwsberichten

Wat zijn uw data waard?

Veel ondernemers stellen de verkeerde vraag als het gaat om de waarde van hun data: ‘Wat hebben criminelen nou aan mijn gegevens en bestanden?’ De vraag die u moet stellen is: ‘Wat is de waarde van mijn data voor MIJN BEDRIJF?’

Want wat is de impact als u over 1 minuut NERGENS meer bij kunt? Debiteuren. crediteuren, lopende opdrachten en bestellingen, onderhanden werk én uw back-up – alles in één klap W E G ! Gegijzeld door een internetcrimineel die uw gegevens inhoudelijk totaal niet interessant vindt, inderdaad. Maar die wel weet, dat het u een veelvoud kost van het losgeld dat hij vraagt, als u alles – maar dan ook álles – weer helemaal opnieuw moet opbouwen. 

Criminelen schieten met hagel en dan is een zwakke plek snel gevonden. Voorkomen is beter dan genezen, gaf Pieter Willemsen van Hupra ICT al aan tijdens de lunchbijeenkomst over cybersecurity. Hij vertelde over de ondernemer in Harderwijk die in eerste instantie uit volle overtuiging riep: ‘Ik ga die internetcriminelen niet betalen.’ Totdat de realiteit indaalde: het was óf betalen óf de zaak sluiten.

Kijk in de bijlage welke stappen u moet zetten om te voorkomen dat ook u slachtoffer wordt. En zorg dat de in de bijlage genoemde 7 basisonderdelen van uw IT beveiliging geregeld zijn. Vraag uw IT-bedrijf of zij dit op orde hebben, want het is net als met de accountant: u laat de zaken regelen door een professional, maar u bent te allen tijde zélf verantwoordelijk. Ja, u mag op uw leveranciers vertrouwen, maar controleer ze dus ook. 

Cybersecurity voor het mkb – Hupra ICT 

 

 

 

 


Gepubliceerd op: 12 April 2023