Ga terug naar alle nieuwsberichten

Werkplaats Bouw: Integraal Kind Centrum Veenendaal

De gemeente Veenendaal gaat samen met Cirkelstad en het nieuw te bouwen Integraal Kind Centrum in de gemeente het commitment aan om hier alsnog, zelfs na de aanbesteding, het niveau van circulariteit te maximaliseren. Hierin speelt bouwer Frank van Woerden een belangrijke rol door zich ook, zelfs na de aanbesteding, hiervoor open te stellen. Alle betrokken partijen zijn bereid om het plan alsnog opnieuw onder de loep te nemen waarbij de circulaire WEARTHY scan van het NIBE wordt ingezet in de zoektocht naar de toepassingsmogelijkheden van duurzame en gebruikte bouwmaterialen. Van Woerden, IRP Bouwadvies en INSERT gaan vast onderzoeken op de locatie waar nu nog het oude gebouw staat, wat er geoogst kan worden voor het nieuwe gebouw.

Een mooi voorbeeld hoe ook een al gereed plan alsnog circulariteit kan omarmen vooral door het openstellen en meedenken van alle betrokken partijen.

Wilt u meer weten over de Werkplaats Bouw van Living Lab Regio Foodvalley Circulair? U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief of meer informatie vinden op de website.


Gepubliceerd op: 21 Mei 2019