Ga terug naar alle nieuwsberichten

Werkplaats Voedselverspilling opgestart

Donderdag 9 mei vond de Opstart van de Werkplaats Voedselverspillingplaats. Meer dan 40 ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden uit de Regio Foodvalley namen deel en wisselden ideeën en ambities uit om voedselverspilling flink te verminderen in deze regio. Het doel is samen een werkplaats – ook wel fieldlab – te vormen om onderlinge samenwerking aan business, concrete projecten en casussen te versnellen en tegelijk ook meer bewustwording te realiseren bij consumenten.

We waren te gast bij Hotel- en Congrescentrum De Werelt in Lunteren van de TeKa Groep. TeKa zet actief in op duurzaamheid en minder voedselverspilling en bood het gebruik van deze locatie aan als founder van het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair. Dank hiervoor!

Samenwerking met WUR
Deze werkplaats is een samenwerking tussen het Living Lab Regio Foodvalley Circulair en het regionale programma Food. We organiseren deze samen met één van de Founders van Regio Foodvalley Circulair; Wageningen UR.

Toine Timmermans en Sanne Stroosnijder van Wageningen UR zijn namelijk landelijk zeer actief op dit onderwerp, onder meer in de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Samenwerking naar halvering voedselverspilling
Tijdens de bijeenkomst gaf Sanne Stroosnijder een korte introductie op het thema voedselverspilling

Lees meer


Gepubliceerd op: 21 Mei 2019