Ga terug naar alle nieuwsberichten

Werkzaamheden spoortunnels Voorpoort

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de opbouw van de fietstunnel nabij het Fort aan de Buursteeg en de autotunnel Voorpoort. Medio augustus is het zover dat de opgebouwde onderdoorgangen ingereden kunnen worden. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij platformwagens van Mammoet de grote betonnen tunnels in een paar uur op hun plaats rijden. Donderdag 23 augustus is, naar verwachting, de dag dat dit plaatsvindt. De definitieve planning is op de website voorpoort.nl te vinden.

Het plaatsen van de spoortunnels brengt de nodige werkzaamheden met zich mee:
Intrillen van de damwanden
Op 11 en 12 augustus 2018 (data onder voorbehoud) worden op de plaats waar de auto- en de fietstunnel komen, damwanden ingetrild. Het geluid dat deze  werkzaamheden veroorzaakt kan tot 10 kilometer ver te horen zijn. Het moment waarop het werk plaatsvindt, is afhankelijk van de voortgang in de komende weken.

Geen treinen tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen
Niet alleen bij Voorpoort wordt aan het spoor gewerkt, maar ook op andere locaties op het traject Utrecht Centraal – Ede-Wageningen. Zo wordt bijvoorbeeld ook de spoortunnel bij station Driebergen-Zeist in dezelfde periode ingereden. Daardoor rijden er tussen 11 augustus 01.00 uur ’s nachts tot maandag 27 augustus geen treinen op het traject Utrecht Centraal – Ede-Wageningen en Utrecht Centraal – Rhenen. Op deze trajecten worden bussen ingezet. De reizigersinfo wordt verzorgd door ProRail.

Afsluiting N418
In verband met de hiervoor omschreven werkzaamheden rond het inrijden van de spoortunnels zijn de N418/ Klompersteeg en de Onderweg grotendeels afgesloten voor doorgaand verkeer in de periode van 22 augustus 01.00 uur tot 27 augustus 05.00 uur.

U vindt de actuele informatie op https://www.voorpoort.nl/


Gepubliceerd op: 13 Juli 2018