Ga terug naar alle nieuwsberichten

Wim Werkman over de energietransitie in Regio Foodvalley

Wim Werkman is vicevoorzitter van de Federatie van de Ondernemers (FOV) in de Regio Foodvalley. Als bestuurder zet hij zich namens het georganiseerde bedrijfsleven in de regio vooral in voor het aanjagen van innovatie, het versnellen van de circulaire economie en de energietransitie.
 
Waarom maakt u zich juist voor deze thema’s zo sterk en dan specifiek voor de energietransitie?
Werkman: “Het zijn bestuurlijk gezien belangrijke thema’s in de huidige Strategische Agenda Regio Foodvalley. Belangrijk ook omdat ik ervan overtuigd ben dat het nodig is hierop te versnellen om te komen tot een economisch toekomstbestendige regio. Daarnaast ben ik intrinsiek gemotiveerd omdat heel erg duidelijk is dat een aantal zaken anders moet om een leefbare aarde te houden en dat zijn we met elkaar verplicht aan de volgende generaties. Ik doe het voor mijn kleinkinderen. De ambitie in de Regio Foodvalley is om in 2050 energieneutraal te zijn. Dat wil zeggen dat we evenveel energie opwekken als gebruiken. En op weg daar naartoe moeten we in 2030 al 50% minder CO2-uitstoot hebben.”
 
U heeft namens de ondernemers meegeschreven aan de Regionale Energiestrategie (RES 1.0). Wat is een RES en waar heeft u namens de ondernemers precies voor getekend?

Lees verder


Gepubliceerd op: 5 Oktober 2023