Ga terug naar alle nieuwsberichten

Zilveren Haring voor Job van Schuppen

Met het opspelden van de Zilveren Haring door bestuurslid Gerard Heuvelman bedankt de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) dit jaar Job van Schuppen voor zijn inzet voor het Veenendaalse bedrijfsleven. Tijdens de drukbezochte, jaarlijkse Haringparty op het terras van restaurant Vendel lichtte voorzitter Gerrit Valkenburg het toekennen van de onderscheiding toe:

‘Job is meer dan 10 jaar voorzitter van de coöperatieve vereniging De Compagnie. Ook vertegenwoordigt hij dit bedrijventerrein in de commissie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen. Daarmee heeft hij zeker een wezenlijke bijdrage geleverd aan een vitaal Ondernemend Veenendaal.

De belangrijkste reden voor het toekennen van de Zilveren Haring is echter zijn onvermoeibare inzet voor de wielerkoers Veenendaal – Veenendaal vanaf 1985. Deze semiklassieker is na de Amstel Goldrace de belangrijkste eendaagse wielerwedstrijd in Nederland. Met aansprekende winnaars als Joop Zoetemelk in 1985 tot en met Dylan Groenewegen in 2015, 2016 en 2018 zet hij Veenendaal ieder jaar op een bewonderenswaardige wijze op de kaart! Het is landelijk het meest bekende evenement in Veenendaal en daarmee heel belangrijk voor de promotie van het ‘merk Veenendaal’.

Veenendaal – Veenendaal brengt een enorme organisatie met zich mee. Denk alleen al aan de 250 verkeersregelaars. Jammer dan ook dat zijn initiatief in 2018 om ook een vrouwenkoers te houden in 2019 geen vervolg krijgt.

Buitenstaanders hebben echter geen idee wat voor hoofdbrekens het ieder jaar weer kost om de koers op poten te zetten, vooral financieel. Het is Job tot nu toe toch iedere keer weer gelukt het plaatje rond te krijgen! Misschien is bij deze een oproep aan de Veense bedrijven om Veenendaal – Veenendaal wat enthousiaster te omarmen wel op zijn plaats. En zorg dat je er op 21 augustus bij bent!

Het is een prestatie van formaat dat Job, op zijn eigen bescheiden wijze, over zo’n lange periode Veenendaal sportief op de kaart gezet heeft. Niet voor niets is dat gewaardeerd met de eerste erepenning van de gemeente Veenendaal, het Gouden Wiel van de KNWU en een Koninklijke onderscheiding. De belangrijkste onderscheiding ontbrak echter nog:

de Zilveren Haring van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal!’

Na de uitreiking van de Zilveren Haring genoten de 200 aanwezige ondernemers en relaties van de BOV van de Nieuwe Haring en andere lekkere hapjes. De Fellows uit Rhenen zorgden voor de muzikale omlijsting en het bleef dan ook nog lang gezellig op het (toch wel warme) terras, zoals ook goed te zien is op de foto’s.


Gepubliceerd op: 24 Juni 2019