Ga terug naar alle nieuwsberichten

Zoekt u loyale medewerkers?

Onder de Banenafspraak vallen alle mensen die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen, dus ook mensen vanuit de bijstand en jongeren vanuit het praktijk- of bijzonder onderwijs.

Wie een no-risk polis bij het UWV heeft, moet medewerkers heel snel aan- en afmelden, anders loop je tegen een boete aan.

Je kunt ook een jobcoach aanvragen als je loonkostensubsidie ontvangt voor een werknemer.

Het zijn zomaar drie praktische feiten en tips die naar voren kwamen tijdens de BOV Business School bijeenkomst ‘Kansen met Participatie’, die gepresenteerd werd door Eveliene de Bes. De mensen van het WerkgeversServicePunt (WSP) regio FoodValley stelden zich voor en vertelden wat zij voor ondernemers kunnen betekenen. In de bijlage vindt u het overzicht van contactpersonen van Team Veenendaal en de diensten waarvoor u bij hen terecht kunt. Dit document kunt u ook altijd terugvinden in Chainels bij Bestanden in de map Team Veenendaal WerkgeversServicePunt (WSP). 

Gastheer Bert Masselink vertelde over de ervaringen van de Koninklijke Ginkel Groep (KGG): ‘We kunnen bij ieder mens de talenten naar boven halen en ze ook echt iets bieden. Het vergt wel wat, onder andere de nodige training voor de begeleiding op de werkvloer. Maar dan krijg je er als werkgever loyale medewerkers bij en geef je inhoud aan MVO.’

Nancy van der Vin introduceerde het nieuw opgestarte sociaal bedrijf Rosa Novum, dat is voortgekomen uit de KGG. U leest er alles over in de blog op deze website en we wijzen u graag op haar oproep om binnen Veenendaal een netwerk te vormen van bedrijven met een sociaal hart.

Dat ook mensen die via payroll of detachering bij je bedrijf werken meetellen voor de Banenafspraak, maakte Marc Keppel van HetWerktNu duidelijk. HetWerktNu neemt alle administratieve rompslomp over en regelt onder andere de beschikbare subsidies als bedrijven mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans willen bieden met betaald werk.

Tijdens de quiz die gehouden werd, bleek dat de aanwezigen veel nieuwe feiten leerden en dus wijzer werden van deze nuttige workshop. Wie meer informatie wil, kan terecht bij WSP regio FoodValley of bij HetWerktNu. De foto’s vindt u hier.

U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief WSP.


Gepubliceerd op: 4 Juli 2018