Ga terug naar alle nieuwsberichten

Prinsjesdaglunch 2020: interessant en coronaproof

Voor het eerst sinds lange tijd was er weer een grote live bijeenkomst en ruim 75 ondernemers uit Veenendaal en de regio kwamen daar op 16 september op af. We hadden samen met de Basiliek niets aan het toeval overgelaten. Niet alleen werden de anderhalve meter afstand en de hygiëne-maatregelen overal in acht genomen, ook kreeg iedereen een mondkapje met BOV-logo aangeboden.

Het evenement werd georganiseerd door de BOV en mede mogelijk gemaakt door gemeente Veenendaal, VNO-NCW VeluweVallei, Schuiteman accountants & adviseurs en Rabobank Vallei en Rijn.

Na de lunch, het welkomstwoord door BOV-voorzitter Gerrit Valkenburg en het hart onder de riem door wethouder Dylan Lochtenberg, lichtte fiscalist Bram Faber van Schuiteman het Belastingplan 2021 toe. Hij vertelde het geïnteresseerde publiek welke maatregelen en welke voornemens het kabinet heeft uitgesproken en gaf hier en daar een tip hoe men belasting kan besparen.

Aansluitend constateerde gastspreker Syp Wynia dat het ongekend is wat er nu gebeurt: ondanks het gigantische begrotingstekort, komt er géén belastingverzwaring. Terwijl er tientallen jaren (zo niet langer) steeds bezuinigd werd ‘voor toekomstige generaties’ wordt er nu voor vele tientallen miljarden geleend door de overheid. ‘Die rekening komt straks. En met de sterk toenemende vergrijzing, zijn het juist de toekomstige generaties die deze gepresenteerd krijgen.’

Na de vragenronde ontving Wynia – net als uiteraard Bram Faber – het bekende cadeaukistje van Veenendaal4Fair, vol duurzame en regionale producten. Na afloop kon men een gesigneerd exemplaar van Wynia’s laatste boek ‘Tegen de onzin’ aanschaffen.

De Basiliek was tot in de puntjes ingericht op de anderhalve meter maatregel, de lunch smaakte heerlijk en de bezoekers werkten uitstekend mee om de bijeenkomst veilig te laten verlopen. Nee, het was niet zoals voorheen, vanwege die anderhalve meter. Maar…. ja, wat was het toch prettig elkaar weer te ontmoeten.

Studio Pothoff maakte de foto’s en die vindt u hier. En de video-impressie gemaakt door RemKon Mediaproducties kunt u hier bekijken.


Gepubliceerd op: 16 September 2020